Έρευνα ΚΑΠΑ Research: Ποιο είναι το “προφίλ” των αρνητών του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Τις κρίσιμες τάσεις στην ελληνική κοινωνία, εν αναμονή του εμβολίου για τον κορονοϊό, καταγράφει η πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.010 ατόμων, στις 13 περιφέρειες της χώρας, το χρονικό διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου 2020, κατά 60% με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων (CATI) και κατά 40% βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CAWI) μέσω του ειδικά διαμορφωμένου online panel της Κάπα Research.

Μεταξύ άλλων, όπως προκύπτει από την έρευνα, αισιοδοξία και ελπίδα είναι τα συναισθήματα που προκαλούν για το 42% των Ελλήνων οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ επιφυλακτική στάση τηρεί το 35% και το 32% αισθάνεται ανακούφιση.

Στην ερώτηση για το αν θα κάνουν το εμβόλιο, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο, το 43% των συμμετεχόντων εμφανίστηκε θετικό, το 27% πιο επιφυλακτικό και το 27% αρνητικό.

Επίσης, από τις απαντήσεις σκιαγραφείται το προφίλ όσων πολιτών εμφανίζονται αρνητικοί ως προς το να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανά φύλο και ηλικία, ανά επίπεδο εκπαίδευσης και οικογενειακό εισόδημα και ανά κομματική προέλευση και ψήφο στο δημοψήφισμα.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ