Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς; – Πέτσας: Θα θέσω το θέμα στον πρωθυπουργό

Ανοίγει, όπως φαίνεται, το θέμα του υποχρεωτικικού εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών τα τελευταία 24ωρα έπειτα από όσα συζητήθηκαν κατά την περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα. Μάλιστα, το αίτημα ετέθη στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης με αυτοδιοικητικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς στον Δήμο Θέρμης. Εκεί ο κ. Πέτσας απαντώντας σε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε δομή απασχόλησης παιδιών του Δήμου, υποστήριξε πως αντίστοιχες παραινέσεις τού έγιναν σε κάθε σταθμό της τριήμερης περιοδείας του αφήνοντας το θέμα ανοικτό.

«Σε 14 δήμους που επισκέφθηκα αυτές τις μέρες είναι γεγονός πως, είτε μιλάμε για την Ευρυτανία και ορεινά χωριά, είτε μιλάμε για το Κιλελέρ στην καρδιά του κάμπου, είτε μιλάμε για δήμους της περιοχής της Θεσσαλονίκης, μού έχουν θέσει όλοι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει κι εμάς κι είναι ένα θέμα που θα θέσω στον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

«Μου έχει τεθεί από παντού, δεν το κρύβω», είπε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «έχω επισκεφθεί πολλούς δήμους αυτές τις τρεις μέρες και μού έχει τεθεί το ζήτημα της υποχρεωτικότητας για διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες από πάρα πολλούς, όχι μόνο δημάρχους αλλά από ανθρώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επαγγελματικού κόσμου, από αγροτικούς συνεταιρισμούς, μέχρι επιμελητήρια και από οποιονδήποτε μεμονωμένο πολίτη».

Ερωτηθείς για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα και ποιο είναι το χρονικό όριο για τη λήψη αποφάσεων, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Υπάρχει μία ευρύτερη ζύμωση στην κοινωνία και συζήτηση και για άλλες κατηγορίες, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί».

«Επομένως είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αρκετό χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Είμαστε στη φάση αυτής της συζήτησης από ό,τι αντιλαμβάνομαι, όπου είναι πολύ πιο προωθημένη στην κοινωνία από ό,τι είναι στο πολιτικό σύστημα ή ακόμη και στα ΜΜΕ. Πιστεύω κάπου θα καταλήξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό που προέχει είναι να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ