Επιβεβαίωση του enikos.gr: Έφτασαν τα πρώτα δύο «ISLAND» του Πολεμικού Ναυτικού

Αυτό που είχαμε προαναγγείλει από το περασμένο Σάββατο ως πληροφορία, τελικά επαληθεύτηκε με το Πολεμικό Ναυτικό να δίνει επίσημα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες των πλοίων Island.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πλοία που προέρχονται από την αμερικανική ακτοφυλακή, έφτασαν στην Ελλάδα την Τρίτη για να ενταχθούν στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, όπως είχαμε προαναγγείλει από το Σάββατο στο enikos.gr.

Τα συνολικά 4 χαλύβδινα περιπολικά που θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό, έρχονται για να αντικαταστήσουν τα υπέργηρα ξύλινα περιπολικά του Ελληνικού Στόλου κλάσης NASTY που χρονολογούνται από το 1967 και 2 Περιπολικά κλάσης ΑΝΤΩΝΙΟΥ που χρονολογούνται από το 1975. Ταυτόχρονα  ανοίγεται παράθυρο ευκαιρίας απόκτησης άλλων 4 πλοίων του ίδιου τύπου τα επόμενα χρόνια.

πλοία

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, την Τρίτη 4 Ιουλίου κατέπλευσαν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκούμενα από τον εμπορικό λιμένα Κερατσινίου, τα δύο εκ των τεσσάρων, υπό πρόσκτηση Παράκτιων Περιπολικών (ΠΠ), τύπου «ISLAND».

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 69, της 24ης συνεδρίασης της ολομέλειας του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) την Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023, καθορίσθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων Παράκτιων Περιπολικών τύπου «ISLAND», τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, ως ακολούθως:

Νο1: P197 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νο2: P198 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Α΄ ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Νο3: P288 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Νο4: P289 – ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι ήταν οι πεσόντες τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στα 4 παράκτια περιπολικά

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες βαφής στα χρώματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται να τοποθετηθεί στην πλώρη πυροβόλο των 20mm όμοιο με αυτό που θα διαθέτουν οι φρεγάτες Belharra FDI. Πρόκειται για τον LION FISH 20mm της LEONARDO. Μάλιστα έχει δοθεί και η σχετική παραγγελία και αναμένεται τους επόμενους μήνες η παράδοσή τους.

Υπολογίζεται ότι σε περίπου έναν μήνα θα έρθουν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και τα επόμενα 2  πλοία του ίδιου τύπου, συμπληρώνοντας έτσι την αρχική τετράδα της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ