Επίθεση Βελόπουλου στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα διπλώματα

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, τόσο για τη συζήτηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα διπλώματα, όσο και για την κατάθεση τροπολογιών.

Στη παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Bουλής ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «de facto πολυνομοσχέδιο με συρραφή τροπολογιών».

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για την τροπολογία που αφορά την ΕΥΠ, καλώντας τη κυβέρνηση «να κινηθεί με γνώμονα την εθνική ομόνοια σε ότι αφορά το νέο διοικητή της ώστε να αναλάβει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ακόμα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να εφαρμόσει ένα «κομματικό κράτος με το ψευδώνυμο επιτελικό κράτος» ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί, όπως είπε, στο επίσημο ταξίδι του στο Μόναχο, ευχαρίστησε το γερμανικό λαό ενώ δεν έχουν αποδοθεί οι πολεμικές αποζημιώσεις για την ναζιστική κατοχή.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «διαχρονικά εισπρακτικό μηχανισμό φόρων και εξυπηρέτησης ιδιωτών, μέσω των δημοπρασιών ρεύματος» και δήλωσε ότι «συμφωνεί με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για διερεύνηση ευθυνών», ενώ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφα για τα χρέη των υπουργείων προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ