Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Βαρουφάκη: Έχει καταστεί γραφικός

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αναφορά του υπουργού Οικονομικών στο PSI και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Η Ελλάδα έχει δυστυχώς την περίοδο αυτή υπουργό οικονομικών που :

– Έχει καταστεί γραφικός αποσυνάγωγος στο Eurogroup, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής αποτελεσματικότητας

– Έχει ευνουχιστεί από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον έθεσε υπό πολλαπλή επιτροπεία

– Εκπέμπει κάθε ημέρα αντιφατικά και ανησυχητικά μηνύματα θέτοντας  υπό αμφισβήτηση την σημασία της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, πιστεύοντας στο bitcoin και συζητώντας στα σοβαρά την εισαγωγή διπλού νομίσματος!», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Αυτός λοιπόν ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε σήμερα το PSI αναπτύσσοντας την καταπληκτική θεωρία ότι με το PSI που οδήγησε στο κούρεμα του χρέους, την ριζική αναδιάρθρωση και την μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του κατά 60% σε σχέση με το 2009, διευκόλυνε την ΕΚΤ, γιατί η Ελλάδα οφείλει να εξοφλήσει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στο 100% ανεξάρτητα του τιμήματος που κατέβαλε η ΕΚΤ στην δευτερογενή αγορά όταν τα απέκτησε!».

«Δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης στήριξαν το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεχόμενες, στο πλαίσιο του PSI, να επιστρέφουν τα κέρδη τους στην Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως διεκδικεί τα 1,9 δις των κερδών αυτών!

Δεν σκέφτεται ότι βασική του μέριμνα πρέπει να είναι τώρα η διεκδίκηση της εφαρμογής των δεσμεύσεων του Eurogroup για περαιτέρω παραμετρικές αλλαγές στο ελληνικό δημόσιο χρέος, δεσμεύσεων που είναι παρακολούθημα και συνέχεια του PSI του 2012!», υπογραμμίζει και συνεχίζει:

«Δεν αντιλαμβάνεται ότι, όπως υπάρχει τώρα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έτσι λειτουργούσε πρακτικά η αγορά ομολόγων των κρατών – μελών της ευρωζώνης από την ΕΚΤ, ιδίως την σκληρή περίοδο της κρίσης το 2008-2011. Πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός οικονομικών να μη καταλαβαίνει ότι η ΕΚΤ θεωρεί το χαρτοφυλάκιο ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει ως πρώιμο τμήμα του μηχανισμού ποσοτικής χαλάρωσης γιατί επιτέλεσε μέσα στην οξεία φάση της κρίσης την ίδια λειτουργία;».

«Όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης καθιστούν επιτακτική για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και την αξιόπιστη διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης την πλήρη απόσυρσή του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Για την ποσοτική χαλάρωση ευθύνεται η κυβέρνηση Παπαδήμου-Βενιζέλου – ΒΙΝΤΕΟ

Το “καρφί” του Μητρόπουλου στον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.