Επίθεση Σπίρτζη στην κυβέρνηση μετά τα δημοσιεύματα σε Guardian – Politico: Για πόσο θα διασύρεται η χώρα;

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή δύο δημοσιεύματα στον ξένο Τύπου και συγκεκριμένα σε Guardian και Politico. “Για πόσο ακόμα θα διασύρει διεθνώς τη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη;” αναρωτιέται σε δήλωσή του ο κ. Σπίρτζης και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι “η χώρα μας διασύρθηκε διεθνώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί σιγή ιχθύος”.

Το δημοσίευμα της Guardia έφερε τον τίτλο: “Είναι απίστευτο: οι Παππάς και Λαγός κυκλοφορούν ελεύθεροι” και υπογράφεται από τη δημοσιογράφο Έλενα Σμιθ. Σε αυτό τίθεται το ερώτημα “γιατί τα δύο καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τρεις μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ο Χρήστος Παππάς, ουσιαστικά το Νο2 της οργάνωσης μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, και ο Γιάννης Λαγός, που καλυπτόμενος από την ασυλία του ευρωβουλευτή, δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα. Μιλώντας στην Έλενα Σμιθ, ο ακτιβιστής και συγγραφέας, Κωστής Παπαϊωάννου, σημειώνει: «Αντί να μετράμε τις μέρες που περνούν μέσα στη φυλακή, μετράμε τον χρόνο που απολαμβάνουν την ελευθερία».

Το Politico είχε δημοσίευμα με τίτλο “Αυξάνεται η αστυνομική βία εν μέσω lockdown στην Ελλάδα”. Όπως γράφει χαρακτηριστικά “η Αθήνα δεν είναι ξένη σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Όμως, η πανδημία, λένε ακτιβιστές και βουλευτές της αντιπολίτευσης, σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Τους τελευταίους μήνες, έχουν υπάρξει καταγγελίες αστυνομικής βίας. Με την Ελλάδα να βρίσκεται υπό ένα δεύτερο lockdown από τον Νοέμβριο, αφού το δεύτερο κύμα ήρθε με μεγαλύτερη ορμή από το πρώτο, οι διαδηλώσεις απαγορεύονται και η αστυνομία έχει επιβάλει το συγκεκριμένο μέτρο, με αυτό που πολλοί περιγράφουν ως υπερβολική χρήση βίας”.

Ολόκληρη η δήλωση Σπίρτζη

“Για πόσο ακόμη θα διασύρει διεθνώς τη χώρα μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Παρότι χθες με δύο έγκυρα και εκτενή δημοσιεύματα των: Τhe Guardian με τίτλο «Είναι απίστευτο: οι Παππάς και Λαγός κυκλοφορούν ελεύθεροι» της δημοσιογράφου Έλενα Σμιθ (ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ) και Politico με τίτλο: «Αυξάνεται η αστυνομική βία εν μέσω lockdown στην Ελλάδα» της Νεκταρίας Σταμούλη (ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ) η χώρα μας διασύρθηκε διεθνώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει στα δημοσιεύματα, των δυο διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών.

Κατάργηση των διαδηλώσεων, αύξηση της αστυνομικής βίας, κατάχρηση εξουσίας και την ίδια στιγμή διαφυγή των καταδικασμένων ναζιστών της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, τρεις μήνες μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης τους είναι το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που παρουσιάζεται στα δυο δημοσιεύματα, αναδεικνύοντας τα πραγματικά ζητήματα δημοκρατίας και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της χώρας. Δεν νιώθουμε καμία έκπληξη που η κυβέρνηση «απαξιεί» να απαντήσει ή έστω να σχολιάσει τους Guardian και το Politico. Ας κατανοήσει όμως η κυβέρνηση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη ότι διασύρει τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία…” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ