Επίθεση Μπακογιάννη σε Γαβρόγλου: Γιατί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είναι η μοναδική που δεν έχει πανεπιστήμιο; – BINTEO

Επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης του ΕΚΠΑ για συνένωση των τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, παρουσία του κ. Γαβρόγλου στα Ψαχνά, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, παίρνοντας τον λόγο είπε ότι αισθάνεται άσχημα γιατί είναι αυτός που θα χαλάσει το πάρτι του υπουργού.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι δεν έγινε κανένας διάλογος για το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, αντίθετα ο υπουργός τους κατεύθυνε όλους πίσω από τις κουρτίνες. Γιατί από την πρώτη στιγμή υπήρχε ένα σχέδιο και το σχέδιο ήταν ο διαμελισμός της περιφέρειας Στερεάς,σημείωσε.

Με αυτό το σχέδιο όμως, συνέχισε ο περιφερειάρχης Στερεάς, δεν συμφωνεί κανείς, ούτε η περιφέρεια ούτε η ΠΕΔ, ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Εμείς θέλαμε να καθίσουμε μαζί σας γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε, είπε ο κ. Μπακογιάννης στον υπουργό Παιδείας, καλώντας τον έστω την ύστατη ώρα να μην δημιουργεί τετελεσμένα.

Συνεχίζοντας ο κ Μπακογιάννης είπε πως ο υπουργός προσπάθησε να απαντήσει στα ερωτήματα: “Γιατί η περιφέρεια Στερεάς είναι η μόνη περιφέρεια που δεν έχει πανεπιστήμιο; γιατί τα δικά μας παιδιά είναι λιγότερο ίσα με τα παιδιά των άλλων; Όμως δεν τα κατάφερε για αυτό πήγε λίγο από αριστερά, λίγο από δεξιά, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, λίγο το αγόρι μου”.

Πηγή : tvstar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ