“Επιτάχυνση διαρθωτικών αλλαγών”

“Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα. Πρέπει να επιταχύνουμε στον τομέα αυτό, για να αποτρέψουμε κάθε σκέψη για οριζόντιες περικοπές και να διασφαλίσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, που είναι απαραίτητα”, δήλωσε η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθήνας, σε παρέμβασή της στην εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” με στο Sunny TV, τονίζοντας ότι χρειάζεται να “δούμε με καινοτόμο πνεύμα την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.”Θα εξέταζα μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην υλοποίησή του, στη διοικητική διαχείρισή του, όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Επίσης θα ήθελα μεγαλύτερη πίεση για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου”, ανέφερε.

Ταυτόχρονα και με συγκεκριμένες κινήσεις, όπως επισήμανε, χρειάζεται “να απλωθεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο ευάλωτους”.  “Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επέκταση του προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι” σε διπλάσιους δικαιούχους. Προσπαθήσαμε με συναδέλφους βουλευτές να περάσουμε σειρά ρυθμίσεων για τους αδυνάτους, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την ελαστικοποίηση των κριτηρίων ένταξης κι επιλεξιμότητας στα κοινοτικά προγράμματα”, πρόσθεσε.  

“Ήδη, όπως είπε σήμερα κι ο κ. Βενιζέλος, μέσα από τις εσωτερικές αλλαγές που έχουμε κάνει, έχουμε διασφαλίσει 250 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα για την στήριξη της απασχόλησης των νέων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αυτό που ζητάμε είναι άλλα 150 εκατομμύρια. Στόχος είναι να έχουμε συμπληρωματικούς πόρους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει πολλά για τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, για την επαγγελματική κατάρτιση”, κατέληξε η κα. Νταλάρα στην παρέμβασή της.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ