Επιστολή της ΚΕΔΕ στον Πρωθυπουργό

Επιστολή της ΚΕΔΕ στον Πρωθυπουργό 

Την υποστήριξη της πρωτοβουλίας του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης και των μελών του, “ΕU-Starter”, για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, κατά τη επικείμενη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζητά από τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης  με σημερινή του επιστολή.

Ειδικότερα, ο κ. Ασκούνης τονίζει ότι το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) καθώς και οι πάνω από 50 ενώσεις μέλη του, οι οποίες εκπροσωπούν περίπου 100 χιλιάδες τοπικές και περιφερειακές αρχές, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στις 24 Μαΐου με διακήρυξή τους εξέφρασαν την ανησυχία τους και πρότειναν στις εθνικές κυβερνήσεις την προώθηση του προγράμματος “ΕU-Starter”, για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

«Υπό το πρίσμα της επικείμενης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην απασχόληση των νέων, θα ήθελα να σας ζητήσω να προτείνετε την πρωτοβουλία “ΕU-Starter” ως συγκεκριμένη δράση για έγκριση, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η πρωτοβουλία «ΕU-Starter, υπογραμμίζει ο Κ. Ασκούνης, «αποτελεί μια συγκεκριμένη απάντηση για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στις κοινότητές μας σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει στους νέους μια δραστηριότητα, και την ευκαιρία να αποκτήσουν πρώτη εργασιακή εμπειρία, καθώς και επαγγελματική κατάρτιση. Πιστεύουμε ότι θα ήταν μια σημαντική συμβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη να φροντίσουν για το μέλλον των νέων ανθρώπων».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ