Επιστολή Μανιάτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επιστολή Μανιάτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Να προωθηθεί άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο  που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, ζητά ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση  Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ