Επιστολή Μπουτάρη στον Γιακουμάτο για τις Κυριακές

Επιστολή Μπουτάρη στον Γιακουμάτο για τις Κυριακές

Επιστολή για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Στην επιστολή του, ο κ. Μπουτάρης τονίζει την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας στις οικίες Αντιπεριφέρειες αντί των Δήμων, ενώ επισημαίνει τη συμφωνία της με το κατά νόμο οριζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και προτείνει -ειδικά για τη Θεσσαλονίκη- επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη 5-6 Κυριακές κατά τη διάρκεια μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη.

“Θεωρούμε ότι το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής πρέπει να διαμορφωθεί από τις 11.00 έως τις 19.00, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από την Κυριακή με ανοιχτή την αγορά, τα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι και τις 19.00, με αντικατάσταση του ρεπό των εργαζομένων τη Δευτέρα” αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του δημάρχου προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ