Επισπεύδεται η αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α

Επισπεύδεται η αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α

Στην επίσπευση των διαδικασιών προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης προκειμένου άμεσα να ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών έστειλε επιστολή στην υπηρεσία νομοθετικού έργου της βουλής.

Αρχικά η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων « Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια». Ωστόσο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα καθυστερούσε να έρθει προς συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής.

Γι αυτόν τον λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την απόσυρσή της νομοθετικής ρύθμισης και την ένταξη της στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες διατάξεις» το οποίο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή:real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ