Επίσκεψη Μητσοτάκη στον οικισμό Ακρινή, που θα γίνει «πράσινος» – Η συνομιλία με κατοίκους

Επίσκεψη στην Ακρινή της Κοζάνης πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει την Ακρινή σε πρότυπο «πράσινο», με τον πρωθυπουργό να θυμάται ότι είχε επισκεφθεί τον οικισμό και το 2008, τότε ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με κατοίκους που εκπαιδεύονται στο Κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Απασχόλησης. Στο Κέντρο αυτό παρέχονται μαθήματα για την απόκτηση πιστοποιημένων δεξιοτήτων και υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχεται στον τοπικό πληθυσμό, ώστε να επανενταχθεί εύκολα στην αγορά εργασίας μετά τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζήτησε με πολίτες για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ώστε η Ακρινή να μετατραπεί σε «πράσινο» οικισμό, όπως είχε παλαιότερα δεσμευτεί. Προς την κατεύθυνση αυτή προβλέπονται η ανάπτυξη μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 35 MW, η οποία θα εξυπηρετεί την τοπική ενεργειακή κοινότητα. Η κατασκευή νέας επαρχιακής οδού μήκους 10,6 χιλιομέτρων για την απρόσκοπτη πρόσβαση στο χωριό. Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε στέγες, ο σχεδιασμός δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και μελετημένες δενδροφυτεύσεις.

Στάθηκε στη σημασία της δίκαιης μετάβασης για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σημείωσε πως το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ προσθέτει πόρους που θα προσδώσουν μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι κάτοικοι της Ακρινής χάρισαν στον πρωθυπουργό ποντιακή λύρα και παραδοσιακά προϊόντα.

Exit mobile version