Επίσκεψη και γεύμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Προεδρική Φρουρά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε σήμερα η Προεδρική Φρουρά στις εγκαταστάσεις της, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 147 ετών από την ίδρυσή της. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, Πτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος και ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς Συνταγματάρχης Αριστείδης Ηλιόπουλος.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο της Προεδρικής Φρουράς και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο συμβολισμός της φύλαξης του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μέγιστος. Διότι ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι η ίδια η αδάμαστη ψυχή του Ελληνικού Έθνους η οποία, εκτός από τα σύνορά μας και, συνακόλουθα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης φυλάσσει και τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, άρα και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Δηλαδή τις αρχές και αξίες που υπηρετούν τον Άνθρωπο και τη Δημοκρατία».

Η Προεδρική Φρουρά ιδρύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1868, και αποτελεί σήμερα τη μόνη επίλεκτη Ευζωνική Μονάδα του Ελληνικού Στρατού. Υπάγεται στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και έχει εθιμοτυπικό και τελετουργικό χαρακτήρα, εκτελώντας ποικίλες αποστολές και αποτελώντας την επίσημη ακολουθία και φρουρά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Ρεσιτάλ υποκρισίας του Πρωθυπουργού

Η Ραχήλ Μακρή tweetάρει… Κωνσταντοπούλου – ΦΩΤΟ

Πλακιωτάκης: Το “εγωιστικό συννεφάκι του Τσίπρα”

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.