Επίκαιρη ερώτηση Πολάκη σε Χρυσοχοΐδη και Πλακιωτάκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Απαντήσεις για την υπόθεση Βαλυράκη και των συνθηκών θανάτου του ζητεί με ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρει ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες του θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Σήφη Βαλυράκη, έχει προκαλέσει τους Αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν απαντήσεις στο γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια διαλεύκανσης των αιτιών θανάτου του πρώην συναδέρφου μας.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Σήφη Βαλυράκη, έχω προκαλέσει τους Αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν απαντήσεις στο γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια διαλεύκανσης των αιτιών θανάτου του πρώην συναδέρφου μας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας δήλωσε στη βουλή στις 28/6/2021 ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και ότι έχει περιορισμένες αρμοδιότητες παρέμβασης, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας Προκοπίου, που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν έχει κάνει τίποτα έως και σήμερα, η δε στάση του στην υπόθεση εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρείου Πάγου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης στις 19/7/2021 δήλωσε στη Βουλή πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Λιμενικούς που διενεργούν την προανάκριση την στιγμή που η έως τώρα στάση τους διερευνάται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων προστατεύοντας δημόσια από το βήμα της Βουλής τους ανθρώπους που συγκαλύπτουν τους δράστες.

Γνωρίζουμε ότι ύστερα από αίτημα του Υπουργού κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για συνδρομή των υπηρεσιών του στις διαδικασίες έρευνας για την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Σήφη Βαλυράκη ικανοποιήθηκε άμεσα με αποδοχή του αιτήματος και η στήριξη ξεκίνησε με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα επί 14 ώρες στις 19/4/2021 στην Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος και κατονόμασε τους δράστες αφού δεν εμπιστευόταν τις τοπικές Λιμενικές Αρχές.

Επίσης, οι υπηρεσίες σας στήριξαν την έρευνα που έγινε για τις τηλεφωνικές συνδέσεις από τις Λιμενικές αρχές, στο χάος 60.000.000 συνδέσεων !!!, και όχι σε περιορισμένο αριθμό όπως θα έπρεπε ώστε να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, δημιουργώντας μεγάλη καθυστέρηση που λειτούργησε προς όφελος των δραστών.

Πλην αυτού, το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δυο Υπουργείων, πρωτόγνωρη και ύποπτη αντιμετώπιση του θέματος Βαλυράκη από όλες τις πλευρές, μας κάνει να διερωτόμαστε για τους πραγματικούς λόγους της αδράνειας του κράτους μέσω των λειτουργιών του.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Επιθυμείτε ως Υπουργός να συνδράμετε με τον μηχανισμό και τα ικανότατα στελέχη που απαρτίζουν τις υπηρεσίες σας στην προσπάθεια διαλεύκανσης του στυγερού εγκλήματος ή ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Πλακιωτάκης δεν επιθυμεί για τους δικούς του λόγους την συνδρομή σας;

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να υπάρξει δικαίωση και απονομή δικαιοσύνης στην εν λόγω υπόθεση.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.