Επίκαιρη επερώτηση στον Νίκο Κοτζιά θα καταθέσει για τη Σαουδική Αραβία η ΝΔ

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, πρόκειται να καταθέσει αύριο η Νέα Δημοκρατία, όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος τομεάρχης, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος καταλόγισε στον κ. Κοτζιά «απόπειρα φίμωσης των κομμάτων» και «συσκότιση» της υπόθεσης πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών στην Ολομέλεια, ο κ. Κουμουτσάκος παρενέβη για να ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικώς με τα έγγραφα, που αφορούν στην υπόθεση αυτή, ανεξαρτήτως διαβαθμίσεως, μετά την εξουσιοδότηση προς τον ίδιο, την οποία παρέσχε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατατέθηκε εγγράφως στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε συγκεκριμένα ότι «αν αρνηθεί αυτή τη φορά ο κ. Κοτζιάς την ενημέρωση, τότε δεν θα μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι υπάρχει μια προσπάθεια φίμωσης, συσκότισης και μεθόδευσης να μην έρθει τίποτα ουσιαστικό σε γνώση των πολιτικών κομμάτων».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε το ερώτημα: «γιατί δεν ανακλήθηκε ο πρέσβης μας στο Ριάντ για υπηρεσιακούς λόγους μετά τη δημόσια διαπόμπευσή του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κι ακόμη γιατί δεν μετατέθηκε κατά τις πρόσφατες κρίσεις (20 Νοεμβρίου) όπως έγινε με πρέσβεις μας σε άλλες χώρες και παρά το γεγονός ότι έχει ήδη κλείσει δύο χρόνια θητείας, οπότε θα μπορούσε να μετατεθεί “αφού ήταν απαράδεκτος διπλωμάτης” κατά τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς;».

«Ούτε ο πρέσβης ούτε ο πρόξενος μετατίθενται, όμως, μήπως γιατί εκείνοι ξέρουν την αλήθεια, μήπως γι’ αυτό τους έχει επιβληθεί με έναν τρόπο πρωτόγνωρο σιωπητήριο με τρόπο αυταρχικό άλλων μορφών καθεστώτων;», ρώτησε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Κουμουτσάκος.

«Δεν προτίθεμαι να ανοίξω τέτοια. Δεν μπορεί να γίνει αντιστροφή της πραγματικότητας όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν» απάντησε ο παριστάμενος στην Ολομέλεια, υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.