Επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με την Λιβύη από τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Ξεπαγώνουν οι διπλωματικές σχέσεις με την Λιβύη, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να αναθερμαίνει τις σχέσεις με την ομόλογό του Νάιλα Ελ Μανγκούς.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεων με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό εξωτερικών Νάιλα Ελ-Μανγκούς.

Όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Τρίπολης και διάνοιξης απευθείας διαύλων επικοινωνίας, καθώς και την απόφαση της Ελλάδας να αναβαθμίσει τη διπλωματική της εκπροσώπηση στη Λιβύη με τη διαπίστευση Έλληνα Πρέσβη στην Τρίπολη.

Αμφότεροι οι Υπουργοί αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών και συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις με την Λιβύη πάγωσαν όταν η Μανγκους υπέγραψε την επέκταση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου ενώ είχε ακολουθήσει και το διπλωματικό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ