Έντονη αντιπαράθεση για τη ΧΑ

Έντονη αντιπαράθεση για τη ΧΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης προκαλεί ο πόλεμος με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι σημερινές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο Κάρολος Παπούλιας κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ο κανονισμός της Βουλής, ενώ θα ζητήσει ενημέρωση από τους δύο υπουργούς που κατ’ εξοχήν χειρίζονται το θέμα της Χρυσής Αυγής, καθώς έως τώρα ιδιαίτερα στον τομέα της δικαιοσύνης εμφανίζονται καθυστερήσεις.

Για τις πρωτοβουλίες αυτές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προϊδέασε τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη που τον επισκέφτηκαν το μεσημέρι χθες προκειμένου να ζητήσουν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Μια σύσκεψη που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τη στιγμή που δεν τη ζήτησε ο πρωθυπουργός, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη δικαιοσύνη και οποιαδήποτε συνάντηση αρχηγών ουσιαστικά θα σηματοδοτούσε παρέμβαση στο ρόλο της.

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι εντάσσει το σχεδιασμό κατά της Χρυσής Αυγής στον κομματικό και εκλογικό του σχεδιασμό, ενώ πιθανότατα και σήμερα η Κουμουνδούρου θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Η αριστερά πάντως στο σύνολό της ανησυχεί για προβοκάτσιες που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να στραφεί και εναντίον της, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόβλημα δημιουργείται και στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς το ΠΑΣΟΚ με άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε χθες διαφοροποιείται στο θέμα της σύσκεψης των αρχηγών και όχι μόνο, ενώ εξακολουθεί να κρατά ανοιχτό το μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου ενώ στηρίζει το αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ