Εντολή να “ψάξουν” Βουλγαράκη

 Εντολή να “ψάξουν” τον Βουλγαράκη 

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή ότι στην λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού, Γεωργίου Βουλγαράκη, και της συζύγου του, Αικατερίνης Πελέκη. 

Η επιτροπή της βουλής ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής της Βουλής

«Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής, επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του κας. Αικατερίνης Πελέκη, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, , διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει». 

 

Πηγή: real.gr 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ