Ένταση στην Εξεταστική για την Υγεία για τις λίστες διορισμών στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Ένταση δημιουργήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θέματα της Υγείας με αφορμή τη δισκέτα που περιείχε «τον κατάλογο με τη λίστα ασθενών του Ερρίκος Ντυνάν» και με λίστα ρουσφετιών «με ποιος συστήνει ποιον», που ζητήθηκε και δόθηκε στην επιτροπή για να διευκολυνθεί το έργο της. Ωστόσο, μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη επιστράφηκε καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θέματα που άπτονται υγείας».

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια της τρίτης εξέτασης του πρώην προέδρου του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη, καταγγέλθηκε ότι το μέλος της Επιτροπής, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε αναρτήσει στο προσωπικό του twitter «λίστες πολιτικών» που πρότειναν συγκεκριμένα πρόσωπα για διορισμούς . Αυτό προκάλεσε τη διαμαρτυρία άλλων μελών, λέγοντας ότι αφενός πλήττεται το κύρος της επιτροπής και αφετέρου ότι δεν υπάρχει από όλα τα μέλη σεβασμός στην απόφαση του κ. Μπαλωμενάκη να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η λίστα, καθώς περιέχει προσωπικά δεδομένα.

Ο κ. Νικολόπουλος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «σήκωσε στο προσωπικό του twitter φωτογραφίες με ονόματα πολιτικών γιατί σε τρεις περιπτώσεις είχε και το δικό του όνομα», κάτι το οποίο αμφισβητεί, και ζήτησε από τον κ. Μαρτίνη να επιβεβαιώσει αν είναι ή όχι «πραγματική η εν λόγω λίστα», αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τον κ. Μαρτίνη καθώς όπως είπε δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανένα έγγραφο που δεν φέρει την υπογραφή του. «Χαρτί το οποίο δεν έχω ζητήσει και λάβει και δεν το ξέρω δεν μπορώ να απαντήσω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ