Ένταση στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Καβγάς μεταξύ Καραθανασόπουλου και Μαρκόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιές άναψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την τραγωδία των Τεμπών, το εξώδικο που έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής, η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Με το εξώδικο η οικογένεια εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την «παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και κυρίως στην αλλοίωση του περιεχομένου των ιατρικών εγγράφων», όπως αναφέρει το εξώδικο. Η οικογένεια ζητεί να σταματήσει «κάθε αντίστοιχη μειωτική πράξη αναφορικά με τον θανόντα».

Μετά την κοινοποίηση του εξωδίκου ξέσπασε ένταση με τον πρόεδρο, Δημήτρη Μαρκόπουλο, να ανταλλάσσει σκληρές φράσεις με τον εισηγητή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, ο οποίος είπε «λίγη ντροπή δεν βλάπτει» κι ότι το εξώδικο στρέφεται σε όλους όσοι σκύλεψαν τη μνήμη του μηχανοδηγού.

«Τα κουτσαβακίστικα εκεί που ξέρετε. Αυτά στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Θα μας δείρετε κ. Καραθανασόπουλε…Ντροπή σας, τι αγοραίο ύφος είναι αυτό;», απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής.  «Είσαι αισχρός, ντροπή σου», φώναξε ο κ. Καραθανασόπουλος, με τον κ. Μαρκόπουλο να αντιτείνει: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, δεν σας φοβάμαι, θα πάρω μέτρα».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη, εναντίον του οποίου στρέφεται το εξώδικο, ότι «δεν ήταν στις προθέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει ή να υπονοήσει ότι ήταν ανίκανος ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός και πως καθήκον και υποχρέωσή μας ήταν να ερευνήσουμε τα στοιχεία που υπήρχαν».

Προκειμένου να πέσουν οι τόνοι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος διέκοψε τη συνεδρίαση, αλλά η ένταση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διακοπής, στους διαδρόμους της Βουλής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ