Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Κατηγορούμενος απείλησε αυτόπτη μάρτυρα

Ένταση σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά από καταγγελίες της πολιτικής αγωγής ότι κατηγορούμενος απείλησε αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με συνηγόρους πολιτικής αγωγής, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, φέρεται να εκτόξευσε απειλές σε βάρος της Δήμητρας Ζώρζου που ήταν στο βήμα του μάρτυρα όταν εκείνη τον αναγνώρισε ως συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του μουσικού.

«Αφήστε με να βγω έξω και να της δείξω εγώ» φέρεται, να είπε στη μάρτυρα  ο κατηγορούμενος Ιωάννης Καζατζόγλουν σύμφωνα με την πολιτική αγωγή να είπε στη μάρτυρα ο κατηγορούμενος Ιωάννης Καζατζόγλου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά  στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας.

Η κοπέλα κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους και δείχνοντας τον Ιωαν. Καζαντζόγλου είπε: «Είναι αυτός, ο δεύτερος από δεξιά|.

Πρόεδρος: Είστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι  αυτός;

Μάρτυρας: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι  αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός”.

Καζαντζόγλου: (Σηκώνεται όρθιος καθ’ υπόδειξη της προέδρου)  Κοίταξε με καλά με θυμάστε  από  εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Ναι….

Τότε  ο κατηγορούμενος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι προσπαθώντας να τον συγκρατήσει, φέρεται, σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, να είπε :«Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ….».

Τότε η μάρτυρας ζήτησε διάλειμμα και κλαίγοντας βγήκε από την δικαστική αίθουσα.

«Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε» φώναξαν από την πολιτική αγωγή αλλά και από το ακροατήριο..

Με την επανάληψη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να εξεταστεί η μάρτυρας κατ΄ αντιπαράσταση με δύο  αστυνομικούς που συνέλαβαν τον Γ. Ρουπακιά για να ελεγχθεί η αξιοπιστία της.

Με παρέμβαση της η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να σταματήσουν οι έντονες αντιπαραθέσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για «να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος».

Η  μάρτυρας  συνεχίζοντας την κατάθεση της υποστήριξε ότι έχει δεχτεί «ύποπτα» τηλεφωνήματα τα οποία προέρχονται από απόκρυψη χωρίς να ακούγεται κάποια φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

«Το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχει ένας κίνδυνος γενικότερα», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας η οποία διευκρίνισε ότι τα περίεργα τηλεφωνήματα έγιναν μετά την δεύτερη κατάθεση της στην ανακρίτρια  αλλά και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων της δίκης.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε και πάλι ένταση όταν συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν γιατί η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη απαθανάτιζε με τη φωτογραφική της μηχανή τους μάρτυρες.  Οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορούν ότι φωτογραφίζει και  τους ίδιους πάρα τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.  

Διαβάστε επίσης:

Ο «κρίσιμος» μάρτυρας στη δίκη της ΧΑ που συγκλόνισε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ