Ένταση σε συγκέντρωση στη Φυλή ενάντια στην επέκταση της χωματερής – Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Φυλή και στην πλατεία Άνω Λιοσίων, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Σωματεία και φορείς πραγματοποιούσαν κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση της χωματερής, όταν όπως καταγγέλλουν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί για την περιφρούρηση της ορκωμοσίας.

Οι συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης, ώστε να κάνουν γνωστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το ΚΚΕ με την οποία «καταγγέλλει την αστυνομοκρατία και την καταστολή σε βάρος των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων που διαδήλωναν στη Φυλή ενάντια στη νέα χωματερή».

Παράλληλα, το ΚΚΕ σημειώνει ότι «το χτύπημα της κινητοποίησης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία μπράβων στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, επιβεβαιώνει ότι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί πάνε χέρι – χέρι με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού. Ο λαός της Δυτικής Αθήνας, που καταδικάζεται από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να ζει δίπλα στα σκουπίδια, έχει κάθε λόγο να δυναμώσει την πάλη του, για να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ της Φυλής.»Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ