Ένταση μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης τουρκική ακταιωρός πλησίασε στην περιοχή των Ιμίων όπου Έλληνες ψαράδες είχαν απλώσει καλαδούρια δηλαδή σημαδούρες, τις οποίες χρησιμοποιούν για ψάρεμα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η τουρκική ακταιωρός φέρεται να προσπάθησε να παρενοχλήσει τους Έλληνες ψαράδες με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα ακόμη και να κόψει την σημαδούρες, κάτι το οποίο, εάν συνέβη, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να κάνουν τέτοια εποχή.

Οι Έλληνες ψαράδες ζήτησαν την συνδρομή του λιμενικού, το οποίο με δύο σκάφη προσπάθησε να απομακρύνει την τουρκική ακταιωρό.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι ο Τούρκος κυβερνήτης φέρεται να έκανε κάποιους επικίνδυνους ελιγμούς κι ενδεχομένως λόγω της απειρίας του, επάνω στην ένταση ήρθε σε επαφή με ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το σκάφος του λιμενικού τύπου RAF NAR με το οποίο ήρθε «κοντά» υπέστη ανάξιες αναφοράς υλικές ζημιές. Πάντως, από το Λιμενικό Σώμα δεν υπάρχει καμία αναφορά για επεισόδιο με τους Τούρκους λιμενικούς στα Ίμια.

Ωστόσο, πηγές ενημέρωσης κάνουν λόγο για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού καϊκιών από Ελλάδα και Τουρκία πέριξ των Ιμίων λόγω εποχής αλίευσης, κάτι που συνεπάγεται και την δημιουργία εντάσεων ή και αντεγκλήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ