Ενσωματώθηκαν οι προτάσεις Κουντουρά στο ψήφισμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην ΕΕ

Στο κοινό Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην ΕΕ ενσωματώθηκαν οι προτάσεις της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εισηγήτριας της Ευρωομάδας της GUE/NGL Έλενας Κουντουρά, αποτελώντας κρίσιμη σε αυτή τη συγκυρία παρέμβαση προς όφελος της Ελλάδας και του εγχώριου τουριστικού και ταξιδιωτικού κλάδου.

Το ψήφισμα, το πρώτο από την αρχή της πανδημίας για τη στήριξη του τουρισμού, εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψηφίζεται αύριο και την Παρασκευή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι θέσεις και προτάσεις που επεξεργάστηκε και προώθησε η κυρία Κουντουρά έγιναν αποδεκτές από τους εισηγητές των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διαμόρφωση του προς ψήφιση κειμένου. Στοχεύουν στην άσκηση πίεσης για την άμεση και επείγουσα αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων ζητημάτων που ανέδειξε η πανδημία για τον κλάδο του τουρισμού και συγκεκριμένα για:

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο του ψηφίσματος εντάχθηκαν οι εξής βασικές θέσεις και προτάσεις που υποστηρίζει η GUE/NGL:

Ενιαίο στην ΕΕ Πλαίσιο Κριτηρίων Επανεκκίνησης – Προστασία ταξιδιωτών & πολιτών με τη χρήση γρήγορων αξιόπιστων και προσιτών στην τιμή τεστ

Προστασία Επιχειρήσεων και Εργαζομένων

Γενναία Στήριξη του Κοινωνικού Τουρισμού στην ΕΕ

Ενιαία εφαρμογή για το εθελοντικό βάουτσερ οριζόντια στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων στον Τουρισμό

Exit mobile version