«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες: Ο Κασιδιάρης και το σχέδιο για να πάρει το κόμμα από τον Στίγκα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στους Σπαρτιάτες, καθώς αναβλήθηκε εκ νέου η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και η διάσταση φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1,  ο επικεφαλής του κόμμα τος Βασίλης Στίγκας είναι με την πλάτη στον τοίχο και επιχειρεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Είναι σαφές ότι στο κόμμα κάνει κουμάντο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσα από τις φυλακές Δομοκού. Όπως καταγγέλλεται, η διείσδυση του Κασιδιάρη στο κόμμα των Σπαρτιατών φτάνει μέχρι του σημείου να έχει ορίσει συγκεκριμένους βουλευτές, ως αρχηγό και υπαρχηγό.

Η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος αναβλήθηκε για αύριο, με επίσημη δικαιολογία μια σοβαρή οικογενειακή υπόθεση του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πραγματικός λόγος είναι ότι ο κ. Στίγκας επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να πάρει με το μέρος του τουλάχιστον 4 βουλευτές, ώστε σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση βουλευτών που επηρεάζει ο Κασιδιάρης, το κόμμα να μην πέσει κάτω από τον αριθμό πέντε που απαιτούνται, για να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και φυσικά η κρατική χρηματοδότηση.

Οι βουλευτές που προέρχονται από το μόρφωμα Κασιδιάρη πιέζουν για να γίνει ανοιχτό συνέδριο από την βάση, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν πως στόχος τους είναι να πάρουν το κόμμα και να αλλάξουν πρόεδρο. Λέγεται μάλιστα ότι η ιδέα είναι του πρωτόδικα καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη να γίνει συνέδριο.

Οι πληροφορίες από την πλευρά του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα αναφέρουν ότι για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού καθημερινά λαμβάνουν 200 αιτήσεις εγγραφής από υποψήφια νέα μέλη οι Σπαρτιάτες. Ωστόσο ο πρόεδρος των Σπαρτιατών δεν υπογράφει ώστε να μην υπάρξουν νέα μέλη στο κόμμα, κάτι που προβλέπεται και από το καταστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ