Ελβετοί εισαγγελείς θα εξετάσουν Τσοχατζόπουλο και Ζήγρα

Ελβετοί εισαγγελείς θα εξετάσουν Τσοχατζόπουλο και Ζήγρα

Στις 2 Φεβρουαρίου 2014 ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα δεχθεί επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού από αντιπροσωπεία της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας που αναζητεί τις ευθύνες ανώτατου πρώην στελέχους μεγάλης αμερικανικής τράπεζας στο «ξέπλυμα» 30 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τις προμήθειες των TOR-M1 και των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» και της ελβετικής εφημερίδας Tagesnzeiger, η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει ζητήσει να εξετάσει τους κ.κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Ζήγρα και Βίκυ Σταμάτη. Οι κ. Τσοχατζόπουλος και Ζήγρας έχουν ανταποκριθεί θετικά στο ελβετικό αίτημα και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των Ελβετών εισαγγελέων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ελβετών δικαστικών βρίσκονται οι λογαριασμοί 051-2486 και οι 051-52485 διατηρούντο στην αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley. Στους δύο αυτούς λογαριασμούς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», κατατέθηκαν το 2000 και το 2001 συνολικά 29.404.000 ελβετικά φράγκα και «επιβαρύνθηκε ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ στην τράπεζα Credit Agricole Γενεύης».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ