Ελληνοτουρκικά: Στα ανοιχτά της Λέσβου το Barbaros

Ανοιχτά της Λέσβου πλέει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το Barbaros έχει κατεύθυνση προς τον Νότο και πλέει χωρίς συνοδεία σκαφών. Επίσης, φέρεται να έχει ανοιχτό το σύστημα εντοπισμού του.

Η εξέλιξη αυτή γίνεται γνωστή, τη στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι “οι συζητήσεις με την Ελλάδα ξεκίνησαν πρόσφατα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έρχεται στην Τουρκία… Θα τον φιλοξενήσουμε στην Άγκυρα σήμερα. Η ατμόσφαιρα θα είναι φιλική. Ο διάλογος με την Ελλάδα και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου είναι πολύ σημαντικές και ικανοποιητικές”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε καμία άλλη χώρα χρειάζεται να διαμεσολαβήσει για να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα. Υπάρχουν θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα οποία δεν συμφωνούν οι δύο χώρες. Πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά για αυτά τα θέματα”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ