Ελληνοτουρκικά: Σενάρια για συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου – Τι απάντησε ο Στέλιος Πέτσας

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη στην Μπρατισλάβα, όπως αναφέρεται σε αρκετά τουρκικά δημοσιεύματα, αλλά και σε ρεπορτάζ στην Ελλάδα και δη στο μεσημεριανό δελτίο του Mega την Κυριακή.

Οι δύο άνδρες θα βρίσκονται στην Μπρατισλάβα σε φόρουμ για την Ασφάλεια και την Ενέργεια, όπου ομιλητής θα είναι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και στα ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει συνάντηση.

Επί του θέματος, βέβαια, τοποθετήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αν προβλέπεται συνάντηση του κ. Δένδια και του κ. Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα ή αλλού, υποστήριξε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση σε επίπεδο διερευνητικών επαφών. Σε ανώτερο επίπεδο, όπως αυτό που είπατε, δεν το αποκλείουμε, αλλά δεν έχει κλειδώσει καμία τέτοιου είδους συνεννόηση για συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενδεχόμενης αποκλιμάκωσης σε στρατιωτικό επίπεδο. Σ’ αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι «οποιοδήποτε εργαλείο είναι χρήσιμο και το αποτιμούμε θετικά. Θετικό είναι, επομένως, να υπάρχει και μια τηλεφωνική γραμμή, την οποία να μπορεί να σηκώνει η μία ή η άλλη πλευρά και να χτυπά ένα καμπανάκι κινδύνου, όταν πάει κάπου να ξεφύγει η κατάσταση. Επομένως, είναι ένα θετικό εργαλείο ανάμεσα στ’ άλλα. Πάνω απ’ όλα, όμως, προέχει το πολιτικό επίπεδο να πάμε σε μια σταθερή κατάσταση αποκλιμάκωσης, που πιστεύουμε πως είναι προς όφελος και της Ελλάδας και της Τουρκίας και γενικά των λαών της Ανατολικής Μεσογείου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ