Ελληνοτουρκικά: Αποκαταστάθηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας Δένδια – Τσαβούσογλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μία εξέλιξη που, ενδεχομένως, να δείχνει μία αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί μερικώς οι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε καμία περίπτωση πάντως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Ελλάδα δεν συζητά κάτι άλλο από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο κρατών, ούτε φυσικά το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, που θέτει επιτακτικά και αποπροσανατολιστικά το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα.

Να σημειωθεί πως οι δύο ΥΠΕΞ συνδέονται με φιλική σχέση από το διάστημα που συμμετείχαν και οι δύο ως βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το τελευταίο διάστημα όμως οι γέφυρες επικοινωνίας είχαν κοπεί, καθώς η Άγκυρα προχώρησε σε αλλεπάλληλες προκλήσεις, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε μία «σκληρή γραμμή» έναντι της Ελλάδας, παρά τη μέχρι πρόσφατα φήμη του ως «μετριοπαθή» στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης έναντι της χώρας μας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πάντως κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (χώρα – κλειδί για τις εξελίξεις στην περιοχή και χώρα που αντιτίθεται σφόδρα στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στο μουσουλμανικό κόσμο) έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο, αλλά χωρίς εκβιασμούς και απειλές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ