Ελλάδα-Γερμανία, συνεργασία για την παιδεία

Ελλάδα-Γερμανία, συνεργασία για την παιδεία

Μόλις χθες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωσε πως εισάγει σε δημόσια διαβούλευση το αρκετά φιλόδοξο Σχέδιο Νόμου που αφορά στην Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία.

Σήμερα ο υπουργός Παιδείας και ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας κ. Thomas Rachel, συμφώνησαν και ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία:

«Γερμανία και Ελλάδα έχουμε μια σταθερή και καρποφόρο συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Σήμερα, ανακοινώνουμε τη χρηματοδότηση 20 διμερών ερευνητικών προγραμμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ με συνδρομή 5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανική Κυβέρνηση και 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελληνική Κυβέρνηση, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Είκοσι ερευνητικά προγράμματα που στοχεύουν στην εταιρικότητα και τη συνέργεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων, στους τομείς της Ενέργειας, της Υγείας, της Έρευνας, της Τεχνολογίας, της Νανοτεχνολογίας, της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ