Εκτίναξη της ανάπτυξης βλέπει ο Πετρόπουλος

Την εκτίμηση ότι μετά το ερχόμενο Eurogroup θα υπάρξει εκτίναξη της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, στο «Πρακτορείο 104,9 FM» προβλέποντας παράλληλα, ότι το 2016 το ποσοστό ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 1,5% και το 2018 θα φθάσει στο 3%.

«Είμαι βέβαιος, θα έχουμε εκτίναξη της ανάπτυξης. Τα περίπου 5,7 δισ. που αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία, θα την εκτινάξουν πραγματικά σε πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης» είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε 3% ανάπτυξη το 2018. Θα δείτε πραγματικά ότι στο τέλος του 2016 θα έχουμε ένα πολύ θετικό ποσοστό ανάπτυξης που θα ξεπερνά το 1,5%».

Στο ερώτημα αν η αύξηση της φορολογίας θα αποτελέσει άλλοθι για ορισμένους να μην εκδίδουν αποδείξεις και να πληρώνουν φόρους, ο κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά τόνισε ότι όσοι εισφοροδιαφεύγουν στο τέλος θα βγουν χαμένοι.

Υπογράμμισε δε, ότι με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις και για την επιστροφή επιχειρήσεων που μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες.

Απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν δίνει οριστικές λύσεις, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε μια «κατάσταση κατεστραμμένη» και επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι καθαρά ταμειακό.

«Αν έχει κάποιος άλλος να μας πει άλλη πρόταση για να δίνουμε συντάξεις στο τέλος του μήνα σε όλους τους Έλληνες, να μας το πει», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι ταμειακό θέμα. Δεν υπάρχουν τα λεφτά και δανεισμός δεν γίνεται. Η χώρα δεν δανείζεται όλα αυτά τα χρόνια».

Επίσης, τόνισε ότι με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις είναι εφικτό να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να εξοικονομηθούν περίπου 6 δισ. ευρώ ετησίως και ανέφερε ότι οι μισθωτοί έχουν πλέον συμφέρον να δηλώνεται το σύνολο της αμοιβής που λαμβάνουν, ώστε να μεταφέρεται στις συντάξεις τους.

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια κοινωνική συμμαχία και να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες δίκαια και ανάλογα στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κουρουμπλής: Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί – ΒΙΝΤΕΟ

Κακλαμάνης: Αυτή ήταν η αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.