Έκτακτο συνέδριο της ΝΔ μετά τη συμφωνία ζητά ο Αντώναρος

Εντός οκτώ εβδομάδων από την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών θα πρέπει να διεξαχθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, με κείμενο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Αναλυτικά το κείμενο:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

με μικρή καθυστέρηση σας ενημερώνω για ορισμένα στοιχεία της χθεσινής μου τοποθέτησης στη συνέντευξη με τον Αιμίλιο Λιάτσο κα προσθέτω μερικά επιπλέον σχόλια και επισημάνσεις:

1. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους και πιστωτές που θα είναι ωφέλιμη για τη χώρα και τους πολίτες και θα διασφαλίζει σε βάθος χρόνου την παραμονή μας στην ευρωζώνη.

2. Όμως: Την επόμενη της υπογραφής της συμφωνίας η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να ορίσει την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου που πρέπει να διεξαχθεί το αργότερο οκτώ εβδομάδες από την ανακοίνωση.

** Συνεδρίου που θα συζητήσει τον πολιτικό επαναπροσδιορισμό και θα επανακαθορίσει την φυσιογνωμία της Κεντροδεξιάς με βάση τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

** Συνεδρίου που θα αντικατοπτρίζει πειστικά και πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της Κεντροδεξιάς και θα έχει επικαιροποιημένη σύνθεση.

3. Στη Κεντροδεξιά γίνονται δεκτοί όσοι προέρχονται από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι της παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να ανεχθούμε ως κυρίαρχη τάση ακροδεξιές φωνές αλλά και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Ούτε όσους επιχειρούν με περισσή αυταρέσκεια να μας προσφέρουν με κραυγές μαθήματα πολιτικής ηθοποιίας. Ειδικά όταν είναι νεοφερμένοι στοη μεγάλη μας παράταξη και τα διαπιστευτήρια τους χωλαίνουν. Απαιτείται σεμνότητα.

4. Η Νέα Δημοκρατία ως κεντρικός κομματικός φορέας της Κεντροδεξιάς ήταν και πρέπει να ξαναγίνει η παράταξη της μετριοπάθειας, του συναινετικού και ήπιου λόγου, της σύνθεσης απόψεων. Έγινε πλειοψηφικό ρεύμα κάθε φορά που η ηγεσία της ήξερε να συνθέτει και να συνενώνει, όχι να διαιρεί και να αποκλείει.

5. Με τη σημερινή της μορφή και με τη συχνά εμμονική και κυνική υπεράσπιση και παρουσίαση οικονομικών στοιχείων η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ελκυστική πολιτική δύναμη και φυσικά δεν γίνεται αποδεκτή ως πειστική εναλλακτική δύναμη από τη πλειονότητα των πολιτών της χώρας παρά τη συχνά αλλοπρόσαλλη πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης.

6. Τέλος: Χωρίς επανάκτηση της κοινωνικής της ευαισθησίας που τη χαρακτήριζε διαχρονικά μέχρι το 2009 η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ξαναβρεί τη χαμένη επαφή της με τους πολίτες. Στην πολιτική δεν φθάνει να ευημερούν οι αριθμοί όπως ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την βεβαιότητα ότι οι πολιτικές δυνάμεις που αποζητούν να τους εκπροσωπήσουν νοιάζονται γι αυτούς. Διαφορετικά τους γυρνούν τη πλάτη».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Πριν πάρει μέτρα η κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στην ύφεση – ΒΙΝΤΕΟ

ΝΔ: H κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε τρίτο Μνημόνιο

Άδωνις: Έτσι θα λέγεται ο ΦΠΑ μετά τη συμφωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ