Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα – Η έκκληση στους πολίτες

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Φάρος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Κατά την ευρεία σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησαν σε δηλώσεις.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, “όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις”. Υποστήριξε ότι το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρόκειται να ληφθούν.

Επικίνδυνο φαινόμενο – Κορύφωση Δευτέρα προς Τρίτη

Στη συνέχεια ο Θοδωρής Κολυδάς, είπε πως η υπηρεσία θα εκδίδει συνεχείς ενημερώσεις μιας και αναμένονται θερμοκρασίες 42 βαθμών Κελσίου ακόμα και υψηλότερων, χαρακτηρίζοντας τον καύσωνα “επικίνδυνο φαινόμενο”. Όπως είπε το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας θα έχει μεγάλη διάρκεια, πιθανότατα μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Η κορύφωση του κύματος θα είναι Δευτέρα προς Τρίτη οπότε και θα έχουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι από Τετάρτη υποχωρεί, αλλά τα επίπεδα των θερμοκρασιών παραμένουν ψηλά.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.