Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Ορθόδοξες βόμβες σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς – Ψευδείς ειδήσεις αυτά που λέει η ρωσική πρεσβεία

Την απερίφραστη καταδίκη του υπουργείου Εξωτερικών στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που κόστισαν τη ζωή σε δέκα Έλληνες ομογενείς, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Είναι απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι. Σήμερα θα κληθεί για εντονότατο διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα” δήλωσε. “Δυστυχώς χθες σε ένα απόγευμα σε τρία διαφορετικά συμβάντα, είχαμε 10 νεκρούς ομογενείς. 6 στο χωριό Σαρτανά, βρίσκεται 10 χλμ. έξω από την Μαριούπολη, για να έχετε μια εικόνα πόσο κοντά στην πόλη πέφτουν οι βόμβες. Οι 6 νεκροί να το τονίσω σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό, από ρωσικά αεροσκάφη”.

“Σήμερα θα κληθεί για εντονότατο διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα” πρόσθεσε.

“Ορθόδοξες βόμβες, που σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία, λυπάμαι που το λέω, είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις”, τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Όσον αφορά τους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που διατηρεί προξενική παρουσία στην χώρα. Στην Μαριούπολη το δικό μας προξενείο είναι το μοναδικό που είναι ανοιχτό και μάλιστα το ενισχύσαμε με δύο διπλωματικούς υπαλλήλους. Ο σκοπός της πρεσβείας στο Κίεβο, όσο ακόμα λειτουργούσε, και των προξενικών αρχών είναι να παρέχουν αρωγή στους ομογενείς. Πριν από 2 εβδομάδες προτρέψαμε τους Έλληνες να αποχωρήσουν άμεσα και να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία. Από εκεί και πέρα, βρίσκονται εκεί οι αρχές μας και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε όποια αρωγή είναι εφικτή υπό τις συνθήκες. Προέχει η ασφάλεια της ομογένειας και των συμπολιτών μας” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ