Εκνευρισμός για τους χειρισμούς στο θέμα Ξηρού

Εκνευρισμός για τους χειρισμούς στο θέμα Ξηρού

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ο τρόπος αλλά και η χρονική στιγμή – παραμονή της ελληνικής προεδρίας – που χάθηκε από τις αρχές ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν εκείνα που εκνεύρισαν τον πρωθυπουργό που έψαχνε να βρει άμεσους τρόπους αντίδρασης.

Το κλίμα από νωρίς το πρωί ήταν ιδιαιτέρως βαρύ στο Μαξίμου. Συνεργάτες του Α. Σαμαρά αναρωτιόντουσαν γιατί δίνονται άδειες σε τρομοκράτες και από την στιγμή που βγήκε από τον Κορυδαλλό ο Χριστόδουλος Ξηρός γιατί δεν τον παρακολουθούσαν.

Ωστόσο ο τρομοκράτης της 17Ν είχε φροντίσει να ρίξει αρκετή «στάχτη» στα μάτια της ΕΛ.ΑΣ καθώς τις προηγούμενες έξι φορές που είχε πάρει άδεια ήταν τυπικότατος. «Την ώρα που όλη η Ευρώπη θα έχει το βλέμμα της στραμμένο στην χώρα μας λόγω της ελληνικής προεδρίας, εμείς θα κυνηγάμε τον τρομοκράτη που χάσαμε» ανέφερε συνομιλητής του πρωθυπουργού δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους δύο συναρμόδιους υπουργούς και ζήτησε την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορία υπήρξε έντονη δυσφορία στο Μαξίμου για την φράση που χρησιμοποίησε ο Ν. Δένδιας που επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε πως «η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας» μάλιστα κυβερνητικά στελέχη χαρακτήρισαν συγκεκριμένη έκφραση ως «ατυχής».

Λίγο αργότερα και μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτηση του στο twitter ανέφερε «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής χώρα. Αυτό δεν αλλάζει. Η Δημοκρατία μας δεν απειλείται, το Κράτος Δικαίου θα υπερισχύσει».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η χώρα μας θα αποκτήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα μετάγονται και θα εκτίουν τις ποινές τους οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες. Παράλληλα θα τροποποιηθεί το νομοθετικό καθεστώς για τη χορήγηση αδειών, ούτως ώστε οι κατηγορούμενοι και οι εκτίοντες ποινές για τρομοκρατία, να μην έχουν αυτό το ευεργετικό μέτρο.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί τροπολογία στην βουλή σύμφωνα με την οποία όσοι κρατούμενοι λαμβάνουν άδειες θα φορούν το ειδικό «βραχιολάκι» προκειμένου να εντοπίζονται άμεσα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

«Εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν» χαρακτηρίζει την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, σε συνέχεια μάλιστα της εξαφάνισης των Μαζιώτη-Ρούπα, η Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για βάσιμες ενδείξεις συνεργασίας της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, στοιχείο που σε συνδεασμό με τις εξαφανίσεις των προαναφερθένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ