Εκλογές ΚΙΝΑΛ: “Έσπασαν” τα τηλέφωνα μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά – Οι διεργασίες και τα σενάρια

Εντός της ημέρας αναμένεται νέα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά, ενώ η σεναριολογία για το αν θα πάρει παράταση η διαδικασία εκλογής στο ΚΙΝΑΛ έχει “φουντώσει”.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 2 με 3 ημέρες και μετά θα πάρει εξιτήριο για “να παλέψει με το θεριό”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην πολιτική συντάκτρια της Realnews, Μαριτίνα Ζαφειριάδου.

Από χθες έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην Χαριλάου Τρικούπη. Το κύμα συμπαράστασης του κόσμου για τη νέα περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά είναι συγκινητική.

Όσον αφορά στις διαδικασίες, έχουν “παγώσει” τα πάντα. Επισήμως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τα διαδικαστικά και δεν θα μπορούσε να γίνει καθώς δεν έχει συνεδριάσει κάποιο όργανο του κόμματος.

Υπάρχουν παρ’ όλα αυτά κλειστές συσκέψεις συνεργατών και της Φώφης Γεννηματά, αλλά και των επιτελείων των υπόλοιπων υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Φώφη Γεννηματά

Άπαντες έχουν αναστείλει την προεκλογική τους δραστηριότητα. Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης σταμάτησαν κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση και συνέντευξη.

Η πρωτοβουλία για τις εκλογικές διαδικασίες είναι της ΕΔΕΚΑΠ και κανονικά η προγραμματισμένη συνεδρίασή της ήταν για την Παρασκευή το μεσημέρι με αντικείμενο την αξιολόγηση των υπογραφών που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Η προθεσμία, ως γνωστόν, έληγε την Παρασκευή.

Όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το “πάγωμα” των διαδικασιών εκλογής, και ήδη υπάρχουν άνθρωποι στο παρασκήνιο που μιλούν για ενδεχόμενο αναβολής της διαδικασίας, η οποία είχε οριστεί για την 5η και 12η Δεκεμβρίου.

Τα ονόματα που ακούγονται

Αν υπάρξει αυτή η αναβολή, καθώς από τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, είναι σαφές ότι όλη η “τράπουλα” θα ξαναμοιραστεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα σκέφτονταν να μπουν στην εκλογική κούρσα και άνθρωποι που δεν θα τολμούσαν να το διανοηθούν, αν ήταν υποψήφια η κ. Γεννηματά.

Ήδη ακούγονται κάποια ονόματα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της για περίπου 6 χρόνια. Ένα πρόσωπο “κλειδί” είναι πάντα ο Γιώργος Παπανδρέου, που εδώ και μήνες δέχεται στο παρασκήνιο εισηγήσεις από υποστηρικτές του. Αρχικά το είχε αποκλείσει, αλλά πλέον ίσως αναθεωρήσει. Ακούγονται ακόμη τα ονόματα του Παύλου Γερουλάνου και του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Σκανδαλίδης στον Realfm 97,8: Η Φώφη θα νικήσει και τώρα – Έχει το σθένος, τη δύναμη και τα κότσια

Σοκαρισμένος είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης από τη νέα μάχη, που δίνει η Φώφη Γεννηματά, για την υγεία της.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι “η δική μου προσέγγιση είναι πάντα θεσμική. Κατ’αρχάς, δεν πρέπει ακόμα ίσως να μιλάμε για τις διαδικασίες γιατί μόλις έχουμε υποστεί αυτό το σοκ από το γεγονός. Η ανθρώπινη αγάπη μας και η αφοσίωση και η φιλία μας, μας έχουν φέρει σε ένα καθεστώς συγκινησιακό, που δεν μας επιτρέπει και πολλά πράγματα πολιτικά”.

“Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι η Φώφη έχει το σθένος, έχει δείξει πολλά χρόνια ότι έχει το σθένος και τη δύναμη και τα κότσια να παλεύει με τέτοια προβλήματα και να νικά κάθε φορά και θα νικήσει και τώρα. Αυτό είναι κάτι που δεν το λέω για παρηγοριά, το λέω γιατί το πιστεύω βαθιά. Θα το κάνει και θα βγει νικήτρια και από αυτή τη δοκιμασία” τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

“Είναι ένας άνθρωπος που παρέλαβε σε μια κατάσταση την παράταξη και στάθηκε όρθια, μαχόμενη και σε πολύ αντίξοες συνθήκες όχι μόνο εξωγενείς αλλά και μέσα από τον γενικότερο χώρο της παράταξης” συμπλήρωσε.

“Το ΚΙΝΑΛ έχει πρόεδρο, έχει την Φώφη Γεννηματά”

Ερωτηθείς αν πρέπει να δοθεί παράταση στις διαδικασίες εκλογής στο ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι “εγώ είμαι υπέρμαχος των θεσμών, των διαδικασιών και των σωστών αποφάσεων. Το Κίνημα Αλλαγής έχει πρόεδρο, έχει την Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά είπε ότι όχι απλά παραμένει μέχρι την αλλαγή της ηγεσίας, που δεν θα είναι η ίδια υποψήφια, αλλά και μετά σαν βουλευτής θα δουλέψει για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Με βάση αυτά τα κριτήρια έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις από πριν και κάποια χρονοδιαγράμματα. Αν δεν συγκληθεί κεντρική επιτροπή, δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτά τα πράγματα”.

“Δεν μπορώ να ξέρω εγώ τι είναι πιο χρήσιμο αυτή τη στιγμή. Η δική μου άποψη είναι ότι οι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν. Το αν πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι ας το αποφασίσει η ΕΔΕΚΑΠ και το όργανο που είναι επιφορτισμένο με τις υπογραφές και να ανακηρύξει υποψηφιότητες” συμπλήρωσε.

“Η πρόεδρος χθες ήταν σαφής. Είπε ότι εγώ φεύγω από την κούρσα αυτή, θα είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα και την προοπτική της παράταξης και στη διαδικασία αλλά και μετά ως βουλευτής του κινήματος και νομίζω ότι αυτό δείχνει έναν δρόμο. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν και υπάρχουν. Αυτό θα φανεί στο τέλος, μετά από χρονικό διάστημα που θα ωριμάσουν τα πράγματα” περιέγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

“Θεσμικά μόνο η επιτροπή αυτή της Κ.Ε., που είναι επιφορτισμένη με τις αποφάσεις για τις υποψηφιότητες, θα μπορούσε να προτείνει να υπάρξει παράταση για να υπάρξουν υπογραφές και για άλλες υποψηφιότητες. Χωρίς υπογραφές δεν γίνεται. Το δεύτερο είναι ότι καμία φορά αυτές οι καταστάσεις βοηθούν την παράταξη, γιατί την κάνουν να έχει μια αυτοσυνείδηση, συσπειρώνεται, κινητοποιείται, η διαδικασία της εκλογής ακόμα και με την απουσία της κ. Γεννηματά, μπορεί η ίδια η απουσία της και η δύναμή της να οδηγήσουν πολύ κόσμο στην κάλπη” υπογράμμισε.

“Τέτοια γεγονότα οδηγούν και στο να αναθεωρηθούν και απόψεις, που πολλές φορές ήταν μικροπρεπείς απέναντι στη θητεία και την πορεία της κ. Γεννηματά. Είναι ένας πολιτικός με ήθος, με δύναμη, με σθένος, έδωσε τις μάχες της με όλες τις δυνάμεις της, είναι από μικρό παιδί γεννημένη και μεγαλωμένη μέσα στην παράταξη. Εγώ ξέρω τα βήματά της από την πρώτη ημέρα μέχρι τώρα και νιώθω και καταλαβαίνω απόλυτα τι μεγαλείο είχε η χθεσινή της δήλωση, που ήταν τόσο συνοπτική αλλά τόσο συγκεκριμένη για την πορεία της παράταξης. Με κάνει αισιόδοξο αυτή η δήλωση” κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ