Εκλογές 2023 – Ζωή Κωνσταντοπούλου: Προανήγγειλε ηχηρές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ηχηρές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, σε περίπτωση που το κόμμα της το εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και μπει στη Βουλή, προανήγγειλε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη το προνόμιο που τις δίνει το άρθρο 97 του κανονισμού της Βουλής, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Πέραν από αρχηγός κόμματος είμαι και πρώην πρόεδρος της βουλής. Θα παρεμβαίνω δυναμικά σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Θα αξιοποιήσω ως πρώην πρόεδρος της Βουλής όλες τις δυνατότητες που μου παρέχει ο κανονισμός της Βουλής για να ακουστούν στα αλήθεια όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. Θα είναι η απαρχή μιας εντελώς διαφορετικής σελίδας όχι μόνο για τη κοινοβουλευτική ζωή του τόπου, αλλά και για την κοινωνία και την ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου.

Και συμπλήρωσε: «Επιδίωξη μας είναι να φέρουμε στο επίκεντρο της βουλής, την κοινωνία. Θα υπερασπιστούμε την κοινωνία και όλους τους πολίτες, κάτι που όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν το έκαναν αυτοί που όφειλαν. Εμείς, θα μεταφέρουμε τη φωνή τους, τα προβλήματα, τις αγωνίες τους. Θα έχουν μια ζωντανή εκπροσώπηση μέσα στη βουλή, κάτι που έλειψε τόσα χρόνια. Θα χτίσουμε με την κοινωνία το περιεχόμενο της ζωής μας και των ονείρων μας».

Όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων που της παρέχει ο κανονισμός της βουλής, όχι μόνο ως αρχηγός κόμματος, αλλά και ως πρώην πρόεδρος της βουλής και θα ζητά να λαμβάνει το λόγο για 12 λεπτά χωρίς να περιστέλλεται. Οι παρεμβάσεις της, τόνισε, θα είναι σε όλα τα κοινοβουλευτικά επίπεδα. Στα νομοσχέδια που συζητούνται στην Ολομέλεια, στις εργασίες των Επιτροπών, στις ακροάσεις φορέων, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο – ερωτήσεις, επερωτήσεις και αναφορές- στις τροπολογίες που κατατίθενται σε σχέση με τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, στις διαδικασίες της άρσης ασυλιών.

Ακόμα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι, θα συμμετέχει ενεργά στη Διάσκεψη των Προέδρων, με το δικαίωμα των δύο ψήφων που έχει ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, ενώ ενεργή θα είναι και στο ίδρυμα της Βουλής -στο οποίο είναι Αντιπρόεδρος με την ιδιότητα της πρώην προέδρου της Βουλής- ενώ στόχος της είναι να αναζωογονηθεί και η σχέση της νέας γενιάς με το κοινοβούλιο μέσα από την αναβάθμιση του θεσμού «Βουλή των Εφήβων».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί ο κανονισμός της βουλής και να περιοριστούν τα δικαιώματα που έχει σήμερα η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά όσοι σκέφτονται αλλαγή του κανονισμού της βουλής. Αν υπάρξει απόπειρα φίμωσης των πολιτών, θα το αντιμετωπίσω και νομικά και κοινοβουλευτικά έχοντας την εμπειρία ως πρώην πρόεδρος της Βουλής».

«Θέλουμε να μας εμπιστευτούν οι πολίτες και να μας δώσουν τη δύναμη να κάνουμε όλα αυτά που ζητά και έχει ανάγκη η κοινωνία. Στόχος μας είναι μια Βουλή, με την κοινωνία μέσα. Η Πλεύση Ελευθερίας θα ζωντανέψει τη Βουλή και θα φωτίσει τα ζητήματα που απασχολούν τη κοινωνία», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι σημαντική παράμετρος σε όλα αυτά, θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Θα καταθέτει προτάσεις νόμου, για όλα όσα πρέπει να γίνουν για να ενδυναμώσει τα δικαιώματα των πολιτών στην ατομική ελευθερία, στην δημοκρατία, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό. Θα δράσουμε με αγάπη για τον άνθρωπο για το δίκαιο τις αξίες, τα ιδανικά», ανέφερε.

Όπως ξεκαθάρισε, «η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι μια Αντιπολίτευση παρούσα, η οποία δεν θα λέει ένα στείρο όχι, σε διατάξεις και ρυθμίσεις θετικές, αλλά και δεν θα αποχωρεί αντίθετα θα μάχεται για μέτρα που θεωρεί ότι είναι κατά της κοινωνίας, αντικρούοντας τα με επιχειρήματα και προτείνοντας λύσεις».

«Η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι ένα νέο υπόδειγμα μιας πραγματικής, αξιόπιστης, ζωντανής, δυνατής, ακλόνητης, και ισχυρής Αντιπολίτευσης. Η κοινοβουλευτική της Ομάδα θα αξιοποιήσει με αλληλοϋποστήριξη, σεμνότητα, ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα και αποφασιστικότητα όλα τα μέσα. Θα συγκροτήσει τη Νέα Αντιπολίτευση που αρμόζει στον 21ο αιώνα και θα εφαρμόσει στη πράξη μια αληθινή, ζωντανή Αντιπολίτευση», ανέφερε.

Ανακοίνωσε δε, ότι θα εγκαινιαστεί ψηφιακή γραμμή επικοινωνίας μέσω πλατφόρμας στην οποία θα έχουν άμεση πρόσβαση και επικοινωνία οι πολίτες, ενώ θα υπάρξει και ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία τους με την κοινοβουλευτική της ομάδα και την ίδια προσωπικά.

Στη συνέντευξη τύπου, η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε με επίταση και το θέμα της νέας εκλογικής λίστας των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες εναντίον της και υπεραμύνθηκε των αλλαγών στις οποίες προχώρησε, τονίζοντας ότι από τη πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε με δημόσιες τοποθετήσεις της, πως θα προχωρήσει.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για «πρωτοφανή, βάρβαρη, κανιβαλιστική επίθεση τόσο στο κόμμα όσο και στην ίδια προσωπικά με ψέματα και κατασκευασμένες καταγγελίες με στόχο να αποκλείσουν να μπει στη βουλή το κόμμα που είναι η φωνή της κοινωνίας».

«Παρά την μεγάλη αυτή κανιβαλιστική και βάρβαρη επίθεση που δέχεται η Πλεύση Ελευθερίας, αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν βρήκε το στόχο της που ήταν να την πλήξει αλλά έσπρωξε τον κόσμο στο να μας στηρίξει και να μας δυναμώσει.

Ότι προσκόμματα και να βάλουν, το βέβαιο είναι ότι μόνο θα δυναμώσει τη Πλεύση Ελευθερίας. Ο κόσμος δεν είναι αφελής, καταλαβαίνει γιατί μαίνεται αυτή η επίθεση εναντίον της και κάνει ένα τοίχος προστασίας για το κόμμα που μάχεται για τα δίκαια και τις ελευθερίες των πολιτών», είπε.

Παράλληλα , υπερασπίστηκε των αποφάσεων της στα νέα πρόσωπα, κάνοντας λόγο για κορυφαίες προσωπικότητες με μακροχρόνια δράση και ακτινοβολία.

Ειδική αναφορά έκανε στον σύντροφο της Διαμαντή Καραναστάση, ο οποίος είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, τονίζοντας ότι, «είναι εκείνος πίσω από κάθε πρωτοβουλία και αγώνα της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Μαζί ιδρύσαμε την Πλεύση Ελευθερίας. Εμπνεύστηκε όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες και τις σήκωσε στην πλάτη. Από την αρχή είναι εκείνος που τροφοδοτεί κάθε μας βήμα, που στάθηκε δίπλα μας σε περιόδους πέτρινους που προσπαθούσαμε να μην σπάσουμε.

Ο Διαμαντής Καραναστάσης, ταυτόχρονα, σχεδίασε και ενέπνευσε όλη τη στρατηγική για την επικοινωνία της Πλεύσης Ελευθερίας σε κάθε γωνιά σε κάθε άκρη της χώρας . Χάρη στο δικό του σχεδιασμό καταφέραμε να γίνει η Πλεύση Ελευθερίας γνωστή και να μας αγκαλιάσει με αγάπη ο κόσμος. Είναι ανεκτίμητη η συμβολή του. Τον θέλω δίπλα μου όσο κανέναν άλλο. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Τον θέλουμε, και εγώ και όλη η ομάδα γιατί είναι ανεκτίμητος και αναντικατάστατος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε ακόμα δύο επιλογών της που είναι στην εκλογική λίστα, «ανθρώπους που είναι πυλώνες στο κόμμα και κανιβαλίζονται άγρια» όπως είπε. Τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, και τον πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος ήταν και αρχηγός της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπήλιο Ζαχαρόπουλο.

Τέλος η κ. Κωνσταντοπούλου έκλεισε τη συνέντευξη με το σύνθημα «Εμείς, δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, κοιτάμε μπροστά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ