Εκλογές 2023: Υπολογίστε μόνοι σας τις έδρες των κομμάτων

Τέσσερις εβδομάδες απομένουν για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και οι βουλευτές θα προκύψουν με βάση τη λίστα των υποψηφίων που θα καταρτίσουν τα κόμματα βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι πόσες έδρες θα πάρουν τα κόμματα ανάλογα με τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν. Η ΕΡΤ δημιούργησε έναν μεταβλητό πίνακα, στον οποίο μπορείτε να βάλετε τα ποσοστά των κομμάτων που πιστεύετε ότι θα λάβουν στις εκλογές και αυτόματα που βγάζει τις έδρες που θα έχουν στη Βουλή.

Στον πίνακα υπάρχουν τα πέντε κόμματα που με τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου μπήκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση), αλλά και τα τρία κόμματα που έφτασαν μία ανάσα από το πολυπόθητο 3% (Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25).

Γράψτε τα ποσοστά που προβλέπετε στην πρώτη στήλη και ο υπολογισμός των εδρών θα γίνει αυτόματα. Προσοχή: Αν θέλετε να βάλετε ποσοστά και με δεκαδικά νούμερα, χρησιμοποιείστε την τελεία στο πληκτρολόγιο και όχι το κόμμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ