Εκλογές 2023 – Βελόπουλος: «100% θα έχουμε συγκυβέρνηση των δύο, κι αν χρειαστεί και των τριών»

Τη βεβαιότητά του ότι θα έχουμε συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στο νησί.

Βελόπουλος: Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι είναι 100% σίγουρος ότι «θα έχουμε συγκυβέρνηση των δύο, κι αν χρειαστεί και των τριών, για να συμπληρωθεί το παζλ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο» συμπληρώνοντας ότι «σε λίγο καιρό μπορείτε να δείτε κάτω από την Κρήτη ή ανατολικά της Κρήτης, τουρκικά τρυπάνια να τρυπούν και να είναι μια κοινοπραξία ελληνοτουρκική με αμερικανικό μανδύα από πάνω, ώστε να πάρουν τα 500 δισ. ευρώ που είναι τα κοιτάσματα στη λεκάνη του Ηροδότου».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μάλιστα ανέφερε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «αν θα παραδώσουμε μετά τις εκλογές μια Ελλάδα με αυτά τα σύνορα ή μια Ελλάδα κατακερματισμένη στο Αιγαίο και ανατολικά της Κρήτης» και σημείωσε πως «η παράδοση της χώρας χωρίς να πέσει τουφεκιά στους Τούρκους είναι εθνική προδοσία για τις επόμενες γενιές».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τους πρώην βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι εφόσον έχει υπάρξει παρέμβαση της δικαιοσύνης «δεν μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω κάτι που έγινε σημαία της ΝΔ σε βάρος της Ελληνικής Λύσης, γιατί αυτή το υποκινεί».

«Η ΝΔ είναι σε πανικό όχι γιατί θέλει να κυβερνήσει, αλλά γιατί ο πρωθυπουργός έχει πρόβλημα με τη δική του καρέκλα, τον ενδιαφέρει η καρέκλα. Γι’ αυτό και βλέπετε να υπάρχει αυτή η συνεχής επιθετικότητα από την πλευρά του Μαξίμου σε όλους όσους τους κάνουν αντιπολίτευση και βέβαια αντιπολίτευση με επιχειρήματα, που κάνει η Ελληνική Λύση» πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος, που εκτίμησε ότι με βάση τα εκλογικά ποσοστά και την θέρμη με την οποία τον υποδέχθηκαν οι πολίτες σε Χανιά και Ηράκλειο, υπάρχει «μεγάλο ποσοστό πιθανότητας να βγάλουμε έδρα στην Κρήτη».

Ο κ. Βελόπουλος επίσης αναφέρθηκε και στο «κόψιμο» όπως ανέφερε, κόμματος από τον ‘Αρειο Πάγο λόγω συμβόλου, τονίζοντας ότι « δήμος στα Σκόπια αποφάσισε να χρησιμοποιεί τον ήλιο της Μακεδονίας ως σύμβολό του, την ώρα που αυτό το σύμβολο έγινε αφορμή ώστε ο ‘Αρειος Πάγος να πετάξει εκτός εκλογών ένα κόμμα. Θεωρώ αδιανόητα όλα αυτά που συμβαίνουν, τραγικά».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, την αγροτική ανάπτυξη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την ακρίβεια και τους μισθούς, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς οι άνθρωποι που κυβερνούν την Ελλάδα δεν γνωρίζουν τα αυτονόητα» και πως «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση των Ελλήνων, τη δυστυχία των Ελλήνων. Είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά τα δεινά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ