Εκλογές 2023: Στο 48,76% η συμμετοχή έως τις 16:30

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών η συμμετοχή στις εκλογές έως τις 16.:30 ανέρχεται στο 48,76% του εκλογικού σώματος.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 17.548 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.467, ήτοι ποσοστό 81,7 %, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης το ποσοστό συμμετοχής στις φετινές βουλευτικές εκλογές παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση γεγονός που, κατά τον ίδιο, δείχνει ότι ίσως ξεπεραστεί το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές του 2019.

Σύμφωνα, πάντα, με τον κ. Σταυριανουδάκη δεν έχει σημειωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι αυτήν την ώρα και όλα τα τάμπλετ έχουν κάνει εγγραφή στο σύστημα, εκτός από 5.

Την ίδια ώρα, επεσήμανε ότι από τις 20:30 μέχρι τις 21:00 αναμένεται να ξεκινήσει η ροή των αποτελεσμάτων, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Τέλος, αναφορικά με τις εφορευτικές  επιτροπές ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ελλείψεις κάνοντας λόγο για ένα φαινόμενο «επαναλαμβανόμενο σε κάθε εκλογική διαδικασία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ