Εκλογές 2023: «Σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;» – Η ανταλλακτική οικονομία του Δρίτσα και η απάντηση Χατζηδάκη

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου και με αφορμή τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και τις θέσεις των «53+» για τοπικά νομίσματα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε «πόσο σοβαρό και αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το κόμμα που θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο κ. Δρίτσας απάντησε ότι «υπάρχει μία πρακτική, στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, που σε περιφέρειες που έχουν μείνει πίσω, έχει επινοηθεί μία ανταλλακτική οικονομία», υποστηρίζοντας μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Χατζηδάκη, ότι «αυτό γίνεται στη Γερμανία και στην Σκανδιναβία».

Ο υπουργός Εργασίας τον ρώτησε τότε «δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;» για να λάβει την απάντηση: «Όχι, αλεύρι, αυτά ήταν στα χωριά μας». Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε «έτσι έχω μάθει εγώ την ανταλλακτική οικονομία».

Όταν, δε, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά συμφωνεί και «εκθειάζει» την ιδέα του τοπικού νομίσματος, ο κ. Δρίτσας είπε: «Μα, γιατί να με βρίσκει σύμφωνο; Δεν μπορώ να έχω γνώμη καν».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

@kostis_hatzidakis Ο κ. Τσακαλώτος έρχεται και μιλά για “τοπικά νομίσματα”. Ο κ. Δρίτσας εκθείασε το σύστημα αυτό, λέγοντας ότι εφαρμόζεται σε αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες! Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου, είπε ότι “δεν μπορεί να έχει γνώμη καν”. Πόσο σοβαροί και αξιόπιστοι είναι αλήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ; #ekloges2023 #tiktokgreece #neadimokratia #fyp #fy #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ