Εκλογές 2023 – Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 20,4 μονάδες κυμαίνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες

Στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά»  φαίνεται ότι η Βουλή είναι επτακομματική καθώς εισέρχονται τελικά η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η ΝΙΚΗ.

Πιο αναλυτικά, στην Πρόθεση Ψήφου η ΝΔ λαμβάνει το 41,1% των ψήφων. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7 και το ΠΑΣΟΚ με 11,4%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3% και η ΝΙΚΗ 3,1%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 5,3%.

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος για Τσίπρα: «Πρόεδρε έλα με φόρους»

Ταυτόχρονα το 23,2% των συµµετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά, µε τη µεγαλύτερη διάθεση µεταβλητότητας να ανιχνεύεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 25%, και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σε 23,6%.

Εκλογές 2023 – Κασιδιάρης: Προσπαθεί να μπει από το «παράθυρο» στην Βουλή – Δήλωσε συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων

Η κοινή γνώµη θεωρεί σε ποσοστό 70,2% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις εκλογές θα αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 42,2%, θα ήθελε να δει το ΠΑΣΟΚ να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση.

Η διαφοροποίηση αυτή προκαλείται κυρίως από τις επιλογές των ψηφοφόρων της Νέας ∆ηµοκρατίας, οι οποίοι, αν και πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα είναι δεύτερος, προτιμούν µε ποσοστό 61,3% το ΠΑΣΟΚ στη θέση αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ