Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στο TikTok: Το σχέδιο για καλύτερους μισθούς και η υπόσχεση για «haul με… ολόσωμη φόρμα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναπτύξει επικοινωνία με τους πολίτες μέσω του TikTok, όπου του απευθύνουν ερωτήσεις και εκείνος ανεβάζει βίντεο με τις απαντήσεις του.

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Δράμα: Ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται με αποτελέσματα

Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέβασε ένα βίντεο με το οποίο απαντάει στο πως αναμένεται να στηριχθούν οι νέοι και οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις, σε περίπτωση που ο ίδιος είναι ξανά πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται αναλυτικά στα μέτρα που έλαβε την τετραετία 2019 – 2023 η κυβέρνησή του και στο σχέδιο του για καλύτερους μισθούς την επόμενη τετραετία.

Μητσοτάκης από Θάσο: Προσωπικό στοίχημα και πρώτη προτεραιότητά μου η αναμόρφωση του ΕΣΥ

Aρχικά αναφέρθηκε στην μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στην εστίαση που έγινε το 2020 από το 24% στο 13% για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μείωση αυτή δεν πέρασε στον καταναλωτή, γι’ αυτό είμαστε πολύ διστακτικοί να μειώσουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα καύσιμα» δήλωσε.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε πρέπει να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και πήραμε μέτρα και θα πάρουμε και άλλα πολλά, τα οποία μειώνουν τα κόστη των ελληνικών επιχειρήσεων και βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους. Να αναφέρω κάποια ενδεικτικά. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 28% στο 22%. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,4 μονάδες σε μόνιμη βάση. Μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 55% . Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος ή μείωση 40% των ασφαλιστικών εισφορών για τις μικρές επιχειρήσεις που μετατρέπουν τους part-time εργαζόμενους σε full-time. Αύξηση της απαλλαγής φόρου στο 100% για όσες επιχειρήσεις επενδύουν σε καινοτομία» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης από Καβάλα: Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη

Και συνέχισε: «Συνολικά δώσαμε 58 δισ. ευρώ για να σταθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πόδια τους και -αν έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε- στοχεύουμε στην σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Γνωρίζουμε ότι οι καλοί μισθοί δίνονται από ισχυρές επιχειρήσεις και σε αυτήν την προσπάθεια αύξησης των μισθών θα πάμε όλοι μαζί μπροστά, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω. Η Ελλάδα που επιχειρεί, που δημιουργεί. Εσείς είστε το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό»

«Χρωστάω ένα haul με ολόσωμη φόρμα» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δείτε το βίντεο

 

@kyriakosmitsotakis_ Πάτα εδώ @JUDAH CLUB ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ