Εκλογές 2023: Ικανοποίηση και χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές

Ικανοποίηση και χαμόγελα επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των εκλογών. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ανοδική τροχιά, καθώς στις κάλπες του Μαΐου και του Ιουνίου αποτυπώθηκε εκτόξευση κατά 50% της κοινοβουλευτικής και της εκλογικής δύναμης του κόμματος.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για μία δυναμική που μπορεί να κάνει το κόμμα μία αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση σε πρώτο χρόνο και μία προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης σε δεύτερο χρόνο. Σύμφωνα με το OPEN, ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Κυριακής, μετά το κλείσιμο των καμερών, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει και εμείς ερχόμαστε αξιακά, ιδεολογικά, με νέο πρόσωπο ξαναπιάνοντας το νήμα της Ιστορίας, με στόχο να ξαναγίνουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα εκφράζει τους προοδευτικούς πολίτες».

Επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ ότι αυξήθηκαν οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες είναι δεύτερη δύναμη, αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο σε 10 εκλογικές περιφέρειες (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Δράμα, Δωδεκάνησα, Κιλκίς, Λακωνία, Λέσβος, Χαλκιδική, Χίος).

Ο επόμενος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, εκεί όπου έχει ισχυρό έρεισμα, αλλά και οι ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ανακοινώσει ποια έδρα θα κρατήσει. Υπενθυμίζεται ότι ήταν υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στον Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο Κρήτης. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ