Εκλογές 2023: Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα που άναψε «φωτιές» – Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη και το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου

Αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών προκάλεσε μια δήλωση που έκανε ο Γιώργος Τσίπρας σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24.

«Είναι διαφορετικό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και να μην είναι πρώτο κόμμα. Είναι ένα άλλο πολιτικό τοπίο», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει τη λεγόμενη “κυβέρνηση ηττημένων”.  «Θέλουμε να είμαστε πρώτο κόμμα. Αν υπάρξει ένα τέτοιο αριθμητικό ενδεχόμενο, σε αυτή την απίθανη περίπτωση, θα το μετρήσουμε εκείνη την στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ είπε “δεν θα κάνω κυβέρνηση ηττημένων”. Δεν είπε “θα το μετρήσω εκείνη τη στιγμή”. Την απλή αναλογική την έκαναν για να μπορούν να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων, ξέρουν ότι θα χάσουν από τη Νέα Δημοκρατία.  Άρα να καταγραφεί. Ο κ. Γιώργος Τσίπρας μας είπε ότι δεν αποκλείεται να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή.

Στην ερώτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «επιτέλους λόγω της απλής αναλογικής, η οποία θα ανεβάσει το πολιτικό επίπεδο της χώρας και θα διαμορφώσει καλύτερες, πιο δημοκρατικές και αποτελεσματικές κυβερνήσεις, θα βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε και να αποκτήσουμε συμφωνίες».

«Στην επίμονη ερώτηση προς τον ⁦Γιώργο Τσίπρα⁩ «τί θα κάνετε στην περίπτωση που είστε δεύτερο κόμμα αλλά βγαίνουν οι έδρες για να σχηματίσετε Κυβέρνηση;:…η απάντηση του τελικά δεν ήταν «αποκλείεται να κάνουμε Κυβέρνηση ηττημένων» αλλά «θα το μετρήσουμε»…» έγραψε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Τwitter.


Η δήλωση Οικονόμου

«Ο κ. Γιώργος Τσίπρας αποκάλυψε τις προθέσεις του εξαδέλφου του κ. Αλέξη Τσίπρα: να κάνουν κυβέρνηση ηττημένων, εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική. Προφανώς, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλιώς, με τον κ. Βαρουφάκη, που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες. Ίσως και με κάποιο ακροδεξιό κόμμα, αν η συμπλήρωση με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν φτάνει» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Τσίπρα περί κυβέρνησης ηττημένων.

«Γι’ αυτό η κάλπη στις 21 Μαΐου είναι καθοριστική. Για να συνεχίσει η Ελλάδα τολμηρά, σταθερά, μπροστά» προσθέτει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ