Εκτός εκλογικής μάχης ο Σπύρος Πνευματικός – Η επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκτός  εκλογικής μάχης τίθεται ο Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο κ. Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα και όχι εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας καθώς έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ».

Οι διευκρινίσεις και η συγγνώμη του Σπύρου Πνευματικού

Διευκρινιστική δήλωση, έκανε την Πέμπτη ο καθηγητής ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, αφού προηγουμένως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραμματέα Πολ. Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του.

Ακολούθως έγινε η ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση: «Είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ