Εκλογές 2023: Debate Σταϊκούρα – Τσακαλώτου στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σε ένα debate ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τη ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Οι οικονομολόγοι διαφωνούν για πολλά. Η κοστολόγηση δεν είναι μια “καθαρή” επιστήμη. Δεν είναι στατική διαδικασία και η κοστολόγηση εξαρτάται από τις υποθέσεις που κάνεις για την ανάπτυξη, για το μέλλον του τιμάριθμου κτλ.» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος. «Δεν είναι σωστός ο τρόπος που χειρίζεται αυτά τα πράγματα η ΝΔ. Ήταν μεγάλο φάουλ του κ. Σκέρτσου να βγάλει ένα χαρτί κοστολόγησης, που δεν έχει λογότυπο και υπογραφή και να μας λέει ότι κοστολόγησε το πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Ο κ. Σταϊκούρας ανταπάντησε «εμάς θέση μας είναι πως ανεξάρτητοι φορείς και αρχές, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα και  να νομοθετήσουμε την επομένη των εκλογών για παράδειγμα το δημοσιονομικό συμβούλιο να έχει την ευθύνη κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων, έτσι ώστε οι Έλληνες από μια ανεξάρτητη αρχή να έχουν μια άποψη για αυτά. Αυτό γίνεται και σε άλλες χώρες».

«Θα διαφωνήσω με τον κ. Τσακαλώτο στο εξής: η κοστολόγηση των μέτρων δεν έχει χαρακτηριστικά που συνδυάζονται με το πώς θα πάει γενικώς η οικονομία. Η κοστολόγηση των μέτρων είναι σαφής και ξεκάθαρη. Αυτό που έχει να κάνει σε συνάρτηση με την πορεία της οικονομίας είναι ο δημοσιονομικός χώρος για να μπορέσεις να πάρεις μέτρα» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Το ένα πρόγραμμα είναι αθροιστικά στα 4 χρόνια στα 83 δισ. ευρώ και το πρόγραμμα της ΝΔ είναι τα 9,169 δισ. ευρώ. Επειδή ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι “εμείς δεν βάλαμε την Ελλάδα στα μνημόνια”, υποθέτω ξεχνάει το 2015, το τρίτο μνημόνιο το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά. «Άρα έχουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο είναι υλοποιήσιμο και εντός των δημοσιονομικών στόχων και των δυνατοτήτων που έχει η ελληνική οικονομία την επόμενη τετραετία και έχουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται πάλι στην περιοχή της αυταπάτης, όπως γινόταν και στο παρελθόν» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ