Εκλογές 2023: Αντιπαράθεση Μαρινάκη – Χριστοδουλάκη για τα σενάρια συνεργασίας

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο” μεταξύ του Παύλου Μαρινάκη και του Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης θέλησε να κάνει ένα μικρό σχόλιο για το debate που τελικά δεν θα γίνει, με την συζήτηση στη συνέχεια να επεκτείνεται και στο θέμα της συγκυβέρνησης.

«Η κουβέντα έγινε με τον εξής τρόπο. “Παιδιά θέλω να κάνω ένα debate. Κατάλαβα πως όλοι ήθελαν να γίνει ένα debate. Εγώ προβληματίζομαι όταν στο θέμα της ημέρας. Σάββατο βράδυ, καλοκαίρι υπάρχουν κάποια εμπόδια. Αυτονόητα. Όχι πολιτικά. Όταν οι τέσσερις συμφωνούν σε μία ημέρα και ο ένας διαφωνεί, είναι λογικό να αλλάξει γνώμη ο ένας ή οι τέσσερις. Κι αυτό, που για μένα είναι πιο παράλογο απ’ όλα είναι η επιχειρηματολογία που όντως ακούστηκε, για την αλλαγή της ημέρας των τεσσάρων προς όφελος του ενός ότι “παιδιά εσείς έχετε ανάγκη προβολής των θέσεων σας” το οποίο δυστυχώς δείχνει ότι υπάρχουν στοιχεία αλαζονείας στη συζήτηση αυτή», ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε «Επειδή χρησιμοποιείται κατά κόρον ο όρος αλαζονεία για τη Νέα Δημοκρατία… Η Νέα Δημοκρατία είχε μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η οποία για να έχει αξία θα πρέπει να επαναληφθεί προφανώς και στις 25 Ιουνίου και αντιθέτως είναι το μόνο κόμμα το οποίο δεν επιδεικνύει αλαζονεία… Έχουμε από το μεν ΣΥΡΙΖΑ να προσβάλει τους ψηφοφόρους ότι δεν είχαν τη σωστή κρίση… Μέχρι και ότι είχαν το σύνδρομο της Στοκχόλμης ακούστηκε και οτιδήποτε άλλο… Το δε ΠΑΣΟΚ έρχεται και λέει, αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ είχε μια άνοδο και μπράβο του, ότι αν ο λαός δώσει 149 έδρες σε ένα κόμμα, εμείς δεν πρόκειται να συζητήσουμε μαζί του».

«Ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές απέρριψε οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας, λέγοντας πως είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία. Το αλλάξατε αυτό;», διερωτήθηκε αρχικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «εξ’ αυτού λοιπόν λέμε ότι αφού ο Μητσοτάκης δεν αλλάζει γνώμη, δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κουβέντα», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ