Εκλογές 2023: Αίτηση για επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ηράκλειο από υποψήφιο της ΝΔ – Πιθανή ανατροπή στις έδρες

Αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων στην εκλογική περιφέρεια του Ηρακλείου στην Κρήτη υπέβαλε υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για τον Γρηγόρη Πασπάτη και η αίτησή του αφορά τις ψήφους του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Σημειώνεται πως αντίστοιχη κίνηση έχει γίνει στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, από την υποψήφια βουλευτή Εύβοιας των «Σπαρτιατών», Δέσποινα Γιακομίδου.

Έτσι, υπάρχει περίπτωση να γίνει ανακατανομή των εδρών και, τελικά, βουλευτής να εκλεγεί ο κ. Πασπάτης από τη Νέα Δημοκρατία και να μην έχει έδρα το κόμμα «Σπαρτιάτες» στο Ηράκλειο. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκλογικές περιφέρειες είναι 8 ψήφοι. (5.773 στο Ηράκλειο, 5.765 στην Εύβοια). Παράλληλα, αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Η διαδικασία στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου θα αρχίσει την ερχόμενη βδομάδα παρουσία προέδρου Πρωτοδικών. Θα έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία και θα γίνει παρόντων των ενδιαφερομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ